Duurzaamheid

Bij het Rozenpoortje wordt er veel aandacht gegeven aan duurzaamheid.

Dit zie je terug in de volgende vormen:

Het eten is Biologisch en vegetarisch en zo veel mogelijk uit het seizoen zodat eten niet uit een ver land hier naartoe vervoerd hoeft te worden.  Het afval wordt zo veel mogelijk gescheiden zodat het restafval beperkt blijft.

Er wordt gebruik gemaakt van de groenste energieleverancier van Nederland. De elektriciteit wordt opgewekt met Nederlandse windmolens. Heat pipes verwarmen het water voor de verwarming en het water uit de kraan. Het regenwater vangen we op en gebruiken we om de tuin water te geven en verschillende schoonmaak klusjes te doen. In de toekomst komen er ook zonnepanelen en het regenwater systeem wordt uitgebreid zodat er bijvoorbeeld ook de wc mee doorgetrokken kan worden.

Het speelgoed is veelal 2e hands en van natuurlijke materialen zoals hout en wol. Hout kan makkelijk gerepareerd worden en is een natuurproduct wat uiteindelijk weer gemakkelijk gerecycled kan worden.

Bij ieder uitstapje wordt er gebruik gemaakt van de bak fiets of gaan we lopend op pad zo word er niks vervuild door de auto.

Het gebruik van wasbare luiers wordt aangeboden op de opvang als daar vraag naar is. Dat scheelt natuurlijk ook weer enorm veel afval.

Alle spullen die we hebben maar ook de planten en dieren om ons heen worden met zorgzaamheid behandeld zo geef ik graag aan de kinderen mee hoe waardevol het is dat we zo veel om ons heen hebben waar we mee en van kunnen leven. Samen genieten we van mooi speelgoed en heerlijk eten.