Over Het Rozenpoortje

Het Rozenpoortje 

Vroeger als klein meisje heb ik op een antroposofische peutergroep het Rozenpoortje gezeten. Ik heb hier altijd met veel plezier gespeeld en voelde me altijd veilig en gezien. De sfeer die ik daar heb mogen ervaren geef ik graag weer door aan de kinderen bij mij thuis. Om deze reden heb ik de gastouderopvang vernoemt naar het rozenpoortje. Dat de opvang in Roosendaal is gevestigd maakt het nog extra toepasselijk.

Belangrijke punten van het Rozenpoortje zijn:

  • Persoonlijke aandacht en begeleiding afgestemd op uw kind
  • Biologisch en gezond eten
  • Kleinschalig (max 4 kinderen)
  • Bewust leven met de seizoenen en het ritme van de dag
  • Materiaal en speelgoed voor de kinderen van natuurlijk materiaal
  • Ruim aanbod aan activiteiten die aansluiten op verschillende ontwikkelingsgebieden
  • Ruime en groene tuin
  • Duurzaamheid

Groep samenstelling

Bij het Rozenpoortje is er plek voor 4 kindjes inclusief onze eigen dochter Jasmijne (20-10-2017).  De opvang is open voor kinderen tussen de 3 maanden en 4 jaar. Doordat ik de opvang ”klein” hou kan ik de kinderen meer persoonlijke aandacht en begeleiding geven.

Antroposofie 

Het Rozenpoortje werkt met de antroposofie, geïnspireerd op het werk van Rudolf Steiner. In de opvang zal je dit in de volgende vormen terug zien:

Het eten dat wordt aangeboden is biologisch en gezond. Het speelgoed waar de kinderen mee spelen is gemaakt van natuurlijke materialen. We leven met het ritme van de seizoenen, denk hierbij aan verschillende jaarfeesten, verhalen, liedjes, een seizoen tafel. Ook het ritme van de dag speelt een belangrijke rol en geeft voor ieder kind houvast en veiligheid. Verschillende overgangen van bijvoorbeeld het vrije spel naar het opruimen worden begeleid met liedjes.

Elk kind wordt als individu gezien en krijgt ook zijn of haar eigen begeleiding. In deze begeleiding wordt naar het kind in zijn totaliteit gekeken. Alle ontwikkelingsaspecten worden aangesproken zodat het kind niet alleen zijn cognitieve maar ook zijn sociale, creatieve en emotionele aspecten kan ontwikkelen.